Škola fraktalnog crteža online

PUNI POTENCIJAL centar za razvoj putem umjetnosti organizira online školu fraktalnog crteža.

Škola se sastoji od niza radionicama tijekom kojih ćete naučiti mnoštvo tehnika fraktalnog crteža koje se upotrebljavaju za osobni rast i razvoj te profesionalno usavršavanje. Po završetku edukacije možete se odlučiti za izlazak na ispit. Dobivanjem certifikata III dobivate prava za rad po MFC-a u okviru dogovorenoga.

Cjelokupni program održavat će se on-line putem ZOOM servisa.

Moguće je prijavljivanje na pojedinačne radionice iz programa. 

Ukoliko Vam ne odgovaraju navedeni termini, a zainteresirani ste za radionice, svakako se javite!  Po potrebi ću oformiti nove grupe u novim terminima.

Broj mjesta je ograničen na 10 polaznika. 

80

SATI NASTAVE

30+

SATI KONZULTACIJA

200+

SATI CRTANJA

Program škole

radionica UVOD U METODU FRAKTALNOG CRTEŽA 

(jednom mjesečno tijekom godine, prema rasporedu)

modul 1.1. – OSNOVNI PROGRAM (11. 2023.)

modul 1.2. – ANALIZA FRAKTALNOG CRTEŽA (12. 2023.)

modul 1.3. – UMJETNIČKI FRAKTALI (02. 2024.)

modul 1.4. – ZAVRŠNA RADIONICA (04. 2024.)

modul 1.5.. – DJEČJI SVIJET FRAKTALA (06. 2024.)

Od početnika do praktičara MFC

radionica UVOD U METODU FRAKTALNOG CRTEŽA

Na fraktalno putovanje krećete crtanjem autoportreta duše i intuitivnog ciklusa (dijagnostičkih i korekcijskih crteža). Tehniku crtanja ovih specifičnih crteža naučit ćete na radionici koja je namijenjena za upoznavanje s metodom. Osim tehnika crtanja saznati ćete više o povijesti, funkciji i primjeni metode. Znanje dobiveno na radionici dovoljno je za izradu prvog fraktalnog ciklusa. 

Program

Crtanje inicijalnog (dijagnostičkog) crteža, uvod u korekciju, povijest, funkcija i primjena metode, vibracija boje.

Termini

Radionicu održavam u jednom mjesečno, prema rasporedu. Za datume pošaljite upit. 

Radionica traje 6 sati, a održavam je u dva susreta po 3 sata. 

Po potrebi ćemo oformiti i nove grupe s novim datumima.

modul 1.1. / OSNOVNI PROGRAM

Tijekom ovog modula upoznat ćete se s novim pravilima crtanja bazičnog ciklusa. Prvo krećemo s crtanjem dijagnostičkog crteža koji omogućuje jasan pregled realiziranih i nerealiziranih potencijala. Zatim nastavljamo s crtanjem korekcijskih crteža prema složenijim uputama.  Uvodimo elemente, simbole i nove postupke bojenja čime dodatno aktiviramo vlastite potencijale te radimo na dubljim slojevima svog bića. Praksa pokazuje da već izrada 5 korekcijskih crteža koji se temelje na složenim pravilima pokreće pozitivne unutarnje promjene. Cilj je nacrtati 21 fraktalnih crteža kojima preko crte i boje mijenjamo osobnu matricu. Prvo na papiru, a onda i u svakodnevnom životu. Tijekom crtanja ciklusa pratim vaš rad. A na radionicama učimo i teoriju koja pomaže u razumijevanju ove specifične metode crtanja. 

Program

Crtanje složenog dijagnostičkog crteža, crtanje korekcijskih crteža iz bazičnog ciklusa, teorija boje (ton, nijansa, svjetlina, pritisci…), vježbe bojenja, vođenje dnevnika opažanja (fraktalni dnevnik), crtanje zatvorenih očiju, motorika, senzorika i reprogramiranje, crta i boja u svakodnevnom životu – preprouka za korekciju. 

Termini

Studeni 2023. – četiri susreta po 3 sata.

Radionice održavam četvrtkom od 18 do 21 sati. 

 

Uvjeti

Za sudjelovanje na modulu 1.1.  potrebno je prethodno sudjelovanje na radionici UVOD U METODU FRAKTALNOG CRTEŽA i nacrtani intuitivni ciklus.

modul 1.2. / ANALIZA FRAKTALNOG CRTEŽA

Crta proizlazi iz pokreta ruke, a za ruku kažemo da je produžetak mozga.  Boja govori o stanju duše i svaka boja zadužena je za neko područje života. Na 2. modulu upoznat ćete se s kvalitetama koje su zapisane u crtežu (kompozicija, veličina, vrste crta, veličina polja…) i bojama (pritisak, urednost, svaka boja posebno). Te informacije važne su nam za dekodiranje dijagnostičkih crteža. U svrhu zagrijavanja i otvaranja kanala percepcije krećemo s intuitivnom analizom. Zatim nastavljamo s učenjem kratkog ključa i empirijske analize crteža.  

Nakon mini ciklusa nastavljamo s crtanjem velikog ciklusa. Modul završavamo s crtanjem kontrolne grafike u kojoj se preko elemenata boje i teksture može doživjeti vlastiti napredak. 

 

Program

Kvalitete crta i boja, intuitivna analiza, analiza po empirijskom ključu (kratki ključ), veliki ciklus, vježbe crtanja i bojenja, kontrolna grafika.

Termini

Prosinac 2023. – četiri susreta po 3 sata.

Radionice se održavaju četvrtkom od 18 do 21 sati. 

Uvjeti

Za sudjelovanje na modulu 1.2.  potrebno je prethodno sudjelovanje na radionici OSNOVNI PROGRAM  te nacrtanih 8 crteža bazičnog ciklusa (miniciklus).

modul 1.3. / UMJETNIČKI FRAKTALI

Radionica je namijenjena crtačima koji su se iskušali u crtanju ciklusa te žele nastaviti s crtanjem fraktalnih crteža. Crteži crtani prema uputama služe za opuštanje, razvoj kreativnosti i opažaja, a pored umjetničkog mogu imati i terapeutski efekt. 

Na radionici ćete naučiti nove načine crtanja umjetničkih fraktala. Tehnike crtanja su slijedeće: Energetski otisak,  Vidjeti nevidljivo (4 tehnike), crtanje motiva i simbola, fraktalna grafika (3 tehnike), fraktalna geometrija (2 tehnike) i Sierpinski crteži (3 tehnike). Osim tehnika crtanja savladat ćete i vizualni jezik koji je osnova razumijevanja metode fraktalnog crteža.

Program

15 tehnika crtanja, vizualni jezik (likovni elementi i principi stvaranja).

Termini

Veljača 2024. – četiri susreta po 3 sata.

Radionice se održavaju četvrtkom od 18 do 21 sati. 

Termini će biti naknadno objavljeni.  

Uvjeti

Za sudjelovanje na modulu 1.3. potrebno je osnovno znanje o fraktalnim crtežima, odnosno sudjelovanje na radionici UVOD U MFC-a. Preporuka je nacrtani intuitivni ciklus ili bazični ciklus.  

modul 1.4. / ZATVARANJE KRUGA

Na kraju 1. stupnja edukacije slijedi završna radionica i učenje novih tehnika crtanja. Na početku ćete provjeriti svoj napredak u kontrolnom crtežu. Zatim ćete uživati u stvaranju fraktalne duge. I na kraju ćete naučiti tehniku brze dijagnostike i korekcije trenutačnog stanja. Produbit ćete svoje znanje o analizi radeći komparativnu analizu vlastitih crteža te vježbajući empirijsku analizu putem crta i boja. Krug zatvaramo pisanjem referata koji je ujedno i obavezan materijal za ispit. 

Program

Tehnike crtanja – dijagnostika i korekcija trenutačnog stanja, fraktalna duga, kontrolni crtež, komparativna analiza vlastitih crteža, analiza crteža prema empirijskom kratkom ključu, referat i konzultacije. 

Termini

Travanj 2024. četiri susreta po 3 sata.

Radionice se održavaju četvrtkom od 18 do 21 sati. 

Termini će biti naknadno objavljeni.   

Uvjeti

Za 1. dio radionice dovoljno je osnovno znanje o tehnikama crteža te završeni intuitivni ciklus ili bazični ciklus.  Za 2. dio potrebno je sudjelovanje na svim radionicama. 

Nakon odslušanih radionica, odrađenih zadataka i nacrtanih crteža slijedi zatvarnje kruga, odnosno pisanje referata kojim potvrđujete usvojeno znanje i tehnike crtanja.

Za one koji žele elemente metode primjeniti u svom profesionalnom radu s drugim ljudima ili podučavati radionice prema MFC-a slijedi izlazak na ispit, dobivanje CERTIFIKATA III i naslova PRAKTIČAR MFC-a.

modul 1.5. / DJEČJI SVIJET FRAKTALA

Ova radionica je fakultativna za sve koji žele naučiti nove metode rada. Ne samo s djecom, već i s odraslima. Ujedno je i obavezna radionica za one koji s certifikatom žele dobiti dodatna prava za rad s djecom. 

Svakom roditelju i pedagogu cilj je cjeloviti razvoj djeteta. Metoda fraktalnog crteža nudi bogatstvo tehnika kojima se djeca razvijaju na mentalnoj, emocionalnoj i socijalnoj razini. Obzirom da svaka dob zahtjeva drugačije pristupe rada potrebno je usvojiti dodatna znanja koja će olakšati u kreiranju dječjih programa. Na ovoj radinici saznati ćete više o fazama razvoja dječjeg crteža te mogućnostima primjene MFC u radu s djecom. Istraživat ćete dobrobiti programa za razvoj kreativnosti i razvoj potencijala. Naučit ćete nove likovne fraktalne igre kojima će djeca dodatno razvijati motoriku i percepciju te osvješćivati vizualni jezi.  Posebnu pažnju posvetit ćemo analizi dječjih crteža te preporukama za korekciju. 

Program

Igre i zadaci, razvojne faze dječjeg crteža, razvoj motorike i senzorike, pokret, forme, dinamičko crtanje, brain gym, NTC, analiza dječjeg crteža, crtanje s dvije ruke.

Termini

Lipanj 2024.  vikend program

Termin će biti naknadno objavljen.  

Uvjeti

Za sudjelovanje na modulu 1.5. potrebno je sudjelovanje u radionicama Osnovni program i Analiza fraktalnog crteža, nacrtani miniciklusi te znanje o analizi crteža. 

Cijene radionica i uvjeti plaćanja

Radionice (moduli) održavaju se kao zasebne cjeline i kao takvi imaju svoju cijenu.

U cijenu je uključena skripta, konzultacije tijekom crtanja i praćenje kroz on-line grupu.

Možete se odlučiti za sudjelovanje u cjelokupnom programu ili u pojedinačnim radionicama.

Moguće je plaćanje na rate, po dogovoru.   

UVOD U METODU FRAKTALNOG CRTEŽA

100 €

OSNOVNI PROGRAM 1. dio

220 €

OSNOVNI PROGRAM 2. dio

220 €

UMJETNIČKI   FRAKTALI

220 €

ZATVARANJE KRUGA

220 €

DJEČJI SVIJET FRAKTALA

220 €

Ostvarite popuste

Pri prijavi na sve radionice fraktalne škole ostvarujete popust od 5%.

Za plaćanje dvije radionice/modula odjednom ostvarujete dodatni popust od 10%.

Pri prijavi i jednokratnom plaćanju cijele edukacije ostvarujete popust od 20%.

Ponavljači ostvaruju popust od 70%.

Ukoliko ste radionicu odslušali kod drugog učitelja, a želite je ponoviti, ostvarujete popust od 50%.

Pripreme za ispit i ispit plaćaju se zasebno.

Po prijavi ćete dobiti ponudu te podatke za uplatu.

O školi su rekli...

Ovo je najljepša edukacija na kojoj sam bila do sada. Martina je divan predavač, na jako zanimljiv način vodi edukaciju sa dosta primjera iz prakse. Može da bude jako korisno u radu sa djecom. Svi sadržaji me zanimaju, o svemu bih htjela da saznam više. Hvala vam što ste napravili ovakvu edukaciju!
Vesna
Zadar
Edukacija me potakla na razmišljanje o osobnom odnosu prema životu - širini odnosa, shvaćanje različitih situacija, konflikta, ležernijih odnosa… i dala prostora (alat: boje i linije) da uvidimo i korigiramo primijećeno u cilju unapređenja kvalitete naših odnosa i života!
Marija
Rijeka
Edukacija na kojoj sam prisustvovala dva dana ispunjena je sadržajima. Vrijeme je brzo proletjelo, stvorena je pozitivna atmosfera. Ovo je prva edukacija nakon koje se ne osjećam umorno, već opušteno - relaksirano. Hvala!
Nika
Zagreb
error: Content is protected !!